Apassionata 2015 Helsinki

Viime viikonloppuna tuli käytyä ihastelemassa näyttäviä hevosia ja taitavia ohjastajia hienon shown kera. Tämä oli itselleni toinen kerta Apassionatassa, edellinen oli neljä vuotta sitten. Esitys oli kaikin puolin hienosti toteutettu ja vaikuttava näky, kuten viime kerrallakin. Ammattimainen toteutus näkyy jokaisessa asiassa ja esitykset on upotettu luontevasti kerrottuun tarinaan.

Apassionata 2015

Apassionata 2015

Neljä vuotta sitten ollut esitys oli ainakin omasta mielestäni selvästi vauhdikkaampi ja siinä oli jotenkin huumoria enemmän. Toki osaltaan varmaan vaikuttaa ensimmäisen kokemuksen tuoma yllätysefekti, nyt jo osasi odottaa enemmän.

Hartwall Areenassa on jotenkin oudosti ratkaistu autolla tulevien kulku sisälle itse areenarakennukseen. Pitkä matka kuljetaan sisätiloissa, mutta silti viime hetkillä täytyy kiertää ulkokautta se vajaa 100m. Jotenkin tuntuu, että olisi joku suunnitteluvirhe tms, etenkin sadesäällä aika ikävä tilanne kastua juuri ennen sisäänmenoa.

Olimme valinneet klo 13 esityksen, koska se sattui hyvin poikamme päiväunirytmiin. Tarkoitus oli, että matkan aikana hän nukkuu päiväunet ja ennen esitystä ehdimme vielä vaihtamaan vaipan ja syöttämään hänet tyytyväiseksi. No, matkaan lähtö vähän viivästyi ja matkaan meni enemmän aikaakin kuin odotimme. Etsimällä etsimme sopivaa paikkaa vaipan vaihtoon ja lopulta päädyin heittämään takkini lattialle ja vaihtelin siinä puhdasta alle. Emme enää ehtineet hoitaa syöttöä, joten toivoimme parasta ja siirryimme katsomoon.

Apassionata 2015 loppukavalkaadi

Apassionata 2015 loppukavalkaadi

Pienet kuulosuojaimet päässä lanttu ihmetteli hienoja valoja ja ääniä, vaikea sanoa ymmärsikö hevosten suhteen mitään. Vähän ennen puoliaikaa alkoi nälkä selvästi vaivaamaan, mutta onnistuimme harhauttamaan parilla maissinaksulla ja pärjäsimme hienosti vain parilla pienellä kitinällä väliajalle.

Hesburgerissa saatiin maito lämmitettyä ja pikapikaa samalla tuttipulloa tarjoten oma hampurilainen naamaan. Kerrankin pikaruokaa sanan varsinaisessa merkityksessä! Lyhyt tauko loppui kesken, joten maidonsyöttöä piti jatkaa esityksen taas startatessa väliajan jälkeen.

Seuraava ylläri olikin heti maidon juonnin jälkeen rivakasti toiminut vatsa ja vaipan suunnalta noussut vieno maltaisen monnin tuoksahdus. Siinä sitten tuli minuutti pohdiskeltua pitäisikö heti suunnata vaippaa vaihtamaan vai kokeilisiko malttaisiko poika kuitenkin vielä esityksen loppuun. Yleensä kakka on sellainen kiukun aihe, että mistään ei tule mitään ennen kuin se on eliminoitu pelistä pois. Tällä kertaa outo ympäristö oli kuitenkin vienyt mehut siinä määrin pois, että uni veikin voiton. Siinä sitten pitelin nukkuvaa otusta niin paikallaan kuin vain kykenin, että ei uni häiriintyisi ennen esityksen loppua. Ja hienosti loppuun selvisimmekin!

Hieno esitys vei mehut pikku-lantusta

Hieno esitys vei mehut pikku-lantusta

Nyt kun ei ollut enää mihinkään kiire niin mentiin järkkäriltä kysymään missä olisi lastenhoitohuone. Sellaista ei kuulemma ole koko Hartwall Areenalla laisinkaan! Kuitenkin tuolla järjestetään paljon pienille lapsille ja lapsiperheille suunnattua ohjelmaa, aika jännä ratkaisu. Naisten vessoissa olisi ollut pienet seinästä laskettavat hoitopöydät, mutta kun ne oli niin tupaten täynnä ettei sinne väliin ollut mitään mahdollisuutta mennä. Miesten puolella olisi ollut tilaa vaikka zumbata, mutta siellä taasen ei ollut hoitopöytiä.

Areenan käytävällä tapahtuva vaihto ei oikein tullut tällä kertaa kyseeseen kun vaipassa oli myös se haiseva versio. Sisäinen insinööri pääsi valloilleen ja rakensin hoitopöydän miesten vessassa kaatamalla suuren roskiksen. Siinä oli hyvä lapsen könöttää ja lavuaarit automaattihanoineenkin osoittautui yllättävän hyviksi pyllyn pesuun. Lopuksi vielä roskis pystyyn ja homma olikin kunnialla valmis! 😀

Tekisi mieli kysellä Hartwalla Areenan edustajalta, että miten vaipanvaihto on heidän mielestään tarkoitus tuolla suorittaa. Jos minä miehenä marssin täpötäyteen naisten vessaan jonon ohi ja ruuhkassa kakkaista pyllyä pesemään niin tuskin siitä hirveästi kehuja tulisi.  Toki tilanne ei sen kummempi olisi vaikka nainen saman tekisi. Miesten puolella ei taas ole – ilman roskiksen kaatamista – mitään mahdollisuutta vaipan vaihtoon, vaikka tilaa esim hoitopöydälle olisi reilustikin. Jottain tarttis lienee tehrä, aika heikko tilanne nykyisellään.

This entry was posted in Suomi, Tapahtumat and tagged , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>