Juhannus Ähtärissä

On ollu kyllä sellasta haipakkaa viimeset viikot tai oikeastaan kuukaudet, että on jäänyt kirjoittamatta tänne vaikka miten monta ravintolakäyntiä, tivolissa vierailua ym ja jopa jussin karavaanireissukin jäi näköjään kirjoittamatta. Tai sitä koitin kirjoittaa reissun päältä Keskisen kaupasta, mutta Lumialla ei pystynyt lataamaan kuvia niin koko homma jäikin sitten siihen. :( Koitetaan nyt sitten vähän paikkailla.

Koirat nauttivat alusta alkaen - keleistä riippumatta

Koirat nauttivat alusta alkaen – keleistä riippumatta

Tosiaan Ähtärissä tuli juhannus vietettyä oikein pitkän kaavan mukaan. Kun keskiviikkona Ähtärin camping-alueelle kirjauduttiin niin respa kyseli jotta yksi vai kaksi yötä. Kun sanoin majoittuvani maanantaihin asti niin taustalla oleva työntekijä alkoi nauramaan ja kassakoneella oleva kuumeisesti laskemaan öiden määrää.

Etuteltta ensimmäistä kertaa täysin kasattuna

Etuteltta ensimmäistä kertaa täysin kasattuna

Ilmeisesti viiden yön yöpyminen tuolla oli jokseenkin harvinaista, mutta siihen oli järkisyyt. Eli viisi yötä tulee toki siitä, että en halua kuolla suomalaisten idioottien ohitellessa jussin ruuhkassa täysin järjettömiä ohituksia. Siksi siis halusin matkaan jo keskiviikkona. Sama pätee tietysti myös paluuruuhkiin niin luontevasti lähtöpäiväksi muodostui maanantai. Lisäksi kokemus on nyt osoittanut, että liikaa ei pidä yhdelle päivälle ahnehtia pienen matkaseuralaisen kanssa. Ja kun tämä oli toinen käynti tuonne Ähtäri Zoo Campingiin niin tiesin jo valmiiksi, että tekemistä riittäisi joka päivälle.

Majoituspäivänä ei juuri tehty muuta kuin laiteltiin etuteltta pystyyn ja kaikki kondikseen, yritettiin rentoutua ja nukutettiin pientä karavaanaria useita tunteja. Jostain syystä nukahtamisesta ja nukkumisesta ei meinannut tulla yhtään mitään… Alko jo moneen kertaan mietityttää Euroopan reissun kohtalo kun sama matkasänky olisi sielläkin käytössä.

Veskun kyläkaupan maamerkki

Veskun kyläkaupan maamerkki

Torstain ohjelmana olikin sitten Keskisen kyläkaupalla käynti. Mitään varsinaista ei ollut mielessä, joten tarkkailtiin sopivia tarjouksia ja rauhassa tutkittiin lähes tyhjää kyläkauppaa. Siellä on aina jotain huipputarjouksia, mutta kaiken tavaramäärän sekasotkusta niitä on hankala löytää. Ja ainahan tuo ruma kolossi on Suomen tiukassa kaavabyrokratiassa jokseenkin mielenkiintoinen näky.

Leirintäalueelle myytiin juhannusrannekkeita joilla sai vapaan pääsyn viereiseen eläintarhaan, pääsi saunomaan ja sai joitain alennuksia ja osallistumisoikeuden juhannuksen ohjelmiin. Eläintarhassa tulikin kierrettyä kaksi täyttä kierrosta ja lisäksi vielä juhannusaaton erillinen karhutervehdys. Viime vuoteen verrattuna nyt sattuneet viileän sateiset kelit olivat antoisammat, sillä monet eläimet olivat paljon virkeämpiä ja puuhakkaampia.

Oli muuten uskomattoman ketterä kiipeemään tämä yksilö

Oli muuten uskomattoman ketterä kiipeemään tämä yksilö

Eläintarhat on yksi suosikkikohteistani missä sitten ikinä tuleekin käytyä. Aina oppii jotain uutta ja vaikka peräkkäisinä päivinä kiertäisi saman kierroksen niin joka kerta näkee eri asioita ja eri eläimet ovat aktiivisina. Myös 9kk ikäinen poikamme oli aivan haltioissaan näkemistään eläimistä. Suu auki tuijotti ihmeissään jokaista uutta eläintä ja lopulta simahti täysin pystystä rattaisiinsa.

Aikansa kun outoja eläimiä tuijottaa suu auki niin näinhän siinä lopulta käy

Aikansa kun outoja eläimiä tuijottaa suu auki niin näinhän siinä lopulta käy

Muista paikan tarjoamista anneista kävimme kahteen kertaan kiertämässä leirintäalueelta lähtevän luontopolun koirien kanssa, testasimme viereisen hotelli Mesikämmenen aamupalan yhtenä aamuna ja osallistuimme aarteenetsintään. Saunottua tuli parina iltana ja kokko oli komea!

Juhannuskokko Ähtärin Camping-alueella

Juhannuskokko Ähtärin Camping-alueella

Alun perin oli yhtenä päivänä tarkoitus käydä tutustumassa vuosi sitten avattuun Flow Parkiin. Kun viime vuonna täällä olimme niin kiipeilypuisto olisi auennut pari päivää lähtömme jälkeen. Tällä kertaa sateet rajoittivat tuonne menoa ja muuten aika ei yksinkertaisesti vaan riittänyt. Lisäksi kun tässä kotipaikan läheisyydestä löytyy kaksikin vastaavaa kiipeilypuistoa niin sellaiseen pääsee periaatteessa milloin vain.

Sateiden takia piti kaivaa vallihauta, ettei vesi tulisi etutelttaan

Sateiden takia piti kaivaa vallihauta, ettei vesi tulisi etutelttaan

Ähtäri Zoo Camping ei pettänyt taaskaan, paikka oli koko juhannuksen rauhallinen ja lapsiperheille oli kivasti järjestetty ohjelmaa. Myös ensimmäisenä iltana ja yönä vihoitellut pieni mieskin nukahti tyytyväisemmin joka ilta ja nukkuikin harvinaisen pitkään. Vaikka uutta on aina kiva kokea niin tänne tulemme varmasti vielä kolmannenkin kerran. Sääkin oli perinteinen juhannussää, tosin tänä vuonna ei tullut lunta 😉

This entry was posted in Karavaani, Nähtävyydet ym, Suomi, Tapahtumat and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>