Sushia, hattivatteja ja maukasta jäätelöä

Loppuviikosta tuli käytyä pitkästä aikaa Helsingissä muutenkin kuin vain kyläilemässä tai pikaisesti jossain tapahtumassa. Tuli vähän pyörittyä siellä sun täällä, mutta lopulta Forumista löytyi kaikki olennainen eli sushia, hyvää jäätelöä ja kunnollinen lastenhoitohuone.

Ruokapaikaksi valikoitui tällä kertaa Hanko Sushi. Onhan suomalainen sushi-ravintola ajatuksena jotenkin tylsä ja vähän kurjakin mutta ihan kelvollista ruokaa sieltä saa. Minä otin nigirilautasen ja vaimo makilajitelman. Noissa lajitelmissa on omana hauskuutena se, että ei aina tiedä mitä suuhunsa pistää. Toisinaan suupala saattaa jäädä täysin mysteeriksi. Kuitenkin muuten kalatiskiltä tulee melkein aina valittua se lohi, joten kun puikkoihin ottaa valkoista kalaa niin aika hankala siitä ulkonäöstä on lajia sen tarkemmin tunnistaa.

Nigiri lautanen

Nigiri lautanen

Maki lajitelma

Maki lajitelma

Jokatapauksessa sushit olivat hienon näköisiä kuten asiaan kuuluu ja oikein maukkaita. En tiedä mitä wasabia nuo Hanko Sushissa käyttävät, mutta hivenen flunssainen ja täynnä katupölyä oleva sieraimistoni osasi arvostaa todenteolla tätä poikkeuksellisen vahvaa vihreää taika-ainetta. Japanilainen Asahi-olut oli pettymys. Sokkotestissä olisin veikannut suomalaiseksi perusolueksi, ehkäpä Koffiksi.

Asahi olut

Asahi olut

Jokainen oivallinen ruoka vaatii saada seurakseen kunnon jälkiruokaa ja tällä kertaa päädyimmekin Ciao! Caffén herkullisten jäätelölaarien ääreen. Miksi tyytyä yhteen (tai kahteen) on aina hyvä motto, joten otimmekin kolmen maun Giganten johon valitsimme syntisen maukasta suklaata, ihanan kookoksista bountyjäätelöä ja raikasta limesorbettia. Valitettavasti en muista tarkkoja nimiä, mutta niillähän ei oikeastaan ole väliäkään kun valikoima elää jatkuvasti.

Syntisen hyvää jäätelöä!

Syntisen hyvää jäätelöä!

Forumista löytyi hyvien ruokapaikkojen lisäksi vielä poikkeuksellisen siisti ja hieno lastenhoitohuone, tuttavallisemmin Hattivattihuone. Luonnollisestikin Muumi-aiheilla sisustettuna oleva erittäin tilava ja hyvin varustettu huone vauvan tai pienen lapsen varikkokäyntejä varten. Ainoana miinuksena tuosta keksisin sen, että se on niin viihtyisä että vaarana on ruuhkautuminen. Yhden käynnin perusteella en osaa sanoa, onko tämä ongelma myös käytännössä olemassa.

Hattivattihuone!

Hattivattihuone!

Hattivatti lastenhoitohuone

Hattivatti lastenhoitohuone

This entry was posted in Juoma, Ravintolat, Ruoka, Suomi and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>