Matkailuharrastuksen rahoittaminen

Jokainen matkailusta pitävä joutuu varmasti tasapainoilemaan muutaman asian kanssa. Reissun rahoittaminen ja ajan järjestäminen ovat varmasti ne suurimmat pulmat. Jos matkakassa on kunnossa niin tarvittavien vapaiden saaminen voi olla hankalaa, kun taas monella jolla olisi aikaa ei rahapussi anna myöten reissuun lähtemistä.

Säästäähän voi monella tapaa, mutta toiset tavat ovat selvästi helpompia kuin toiset. Alla muutamia omia vinkkejä:

Veronpalautukset. Raha joka ei tilipäivänä ole käytettävissäsi on rahaa joka säästyy väkisin. Nostamalla veroprosenttiasi hieman yli tarpeen saat reissukassan kartuttamiseen hyvän bonuksen joulukuussa maksettavien veronpalautusten muodossa. Viive rahan saamiseen on tosin melkoinen, mutta jos teet tämän joka vuosi niin saat myös palautukset vuosittain. Esim 2000 euron kuukausituloilla 2%-yks ylimääräinen veroprosentin nosto pienentää tilille tulevaa palkkaa 40 eurolla kuukaudessa. Tällä pienellä muutoksella matkakassa saa palautusten muodossa 480e.

Jossain päin Kaunasia

Jossain päin Kaunasia

Lomarahat. Palkkatyössä vuosittain lomakaudella maksettavien lomarahojen tarkoituskin on rahoittaa lomailua. Miksi et siis lähtisi niillä heti reissuun tai ainakin laittaisit rahat sivuun tulevaa matkaa varten.

Pakkosäästäminen. Tämä on varmaan se yleisin tapa säästää asiaan kuin asiaan. Yksinkertaisesti laitat tietyn määrän rahaa sivuun jokaisesta palkastasi. Edellisiin vaihtoehtoihin verrattuna tämä raha on sinulla koko ajan käytettävissäsi, siispä on myös melkoinen vaara tuhlata se johonkin muuhun. Erilliset säästötilit on yleensä ilmaisia ja kun sinulla ei ole tiliin korttia tai välttämättä edes pankkitunnuksia et ainakaan ”vahingossa” käytä rahoja ennakkoon. Joillain voi toimia myös rahojen nostaminen käteisenä ja niiden laittaminen esim passin väliin matkaa odottamaan.

Säästöpossu. Ei pidä aliarvioida vanhaa kunnon säästöpossua. Itse maksan melkein kaikki ostokset kortilla joten kolikoita ei niistä kerry, mutta parkkiautomaattiin laitan aina ”ylisuuren” setelin ja näin saadut kolikot pistän possuun unohtumaan.

Säästöpossun tyhjäystalkoot

Säästöpossun tyhjäystalkoot

Lomakohdesäästäminen. En oikein tiedä miten tämän olisi otsikoinut, mutta monessa lomakohteessa hintataso on selvästi Suomen hintoja halvempi. Peruseläminen on niin paljon halvempaa, että jo pelkästään matkalla oleminen säästää. Eli siis käytännössä koko summaa ei tarvitse säästää ennakkoon. Koko reissua ei näin voi toki säästää, mutta pienistä puroista ne isot joetkin kasaantuu.

Lisätyöt. Ylitöiden tai vaikka sivutyön tekeminen siten, että niistä maksetut korvaukset laitat suoraan matkakassaan on yksi vaihtoehto. Nykyaikana ehkä vähän hankalampi toteuttaa, mutta onnistuu varmasti joissain työpaikoissa.

Riianlahden hiekkarannoilla

Riianlahden hiekkarannoilla

S-bonus. Jos normaali pankkiasiointisi ei ole S-pankissa on bonukset ja osuuspääoman korko helposti säästyvää rahaa. Kun et niitä näe, etkä S-kortilla maksa kertyy ne pikkuhiljaa matkakassaa kerryttämään.

Menoissa säästäminen. Erilaisia vinkkejä ruokakuluissa, sähkössä ym säästämisessä löytyy niin mahdoton määrä etten niitä ala käymään sen kummemmin läpi. Ja tämä kategoria menee muutenkin aika paljon ristiin tuon pakkosäästämisen kanssa, jotta tulisit arjessa toimeen pienemmällä rahamäärällä eli voit pakkosäästää niin toki muita kuluja pitää pienentää samassa suhteessa.

Onko sinulla muita hyviä vinkkejä tai keinoja matkailuharrastuksesi rahoittamiseen?

This entry was posted in Yleinen and tagged , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>