Kalnapilis Original

Alkossa törmäsin vanhaan tuttuun kaveriin, valikoimiin oli nimittäin tullut Liettuan matkoilta tuttu Liettuan Panevezysissä pantu Kalnapilis Original. (lausutaan kalnaappilis) Monen pitkän ajon jälkeen se ensimmäinen on aina maistunut taivaalliselta, oli se sitten Kalnapilistä Vilnassa, Pilsner Urquellia Prahassa tai jotain ihan muuta. Mielikuvat tästä oluesta olivat siis ennakkoon vahvan positiiviset.

Kalnapilis Original lager olut

Kalnapilis Original lager olut

Kalnapilis Originalin vaahto on kirkkaan valkoinen ja kiinteä, tosin aika lyhytikäinen. Tuoksu on raikas ja miellyttävä, ehkä hiven sitruunaa. Väri on kauniin kultainen ja kirkas. Maultaan tämä lager on mieto, hieman hedelmäinen ja helposti lähestyttävä. Tätä juodessa tulee ikävä maailmalle ja ennenkaikkea Liettuaan.

Mikäli on tottunut suomalaisiin lageroluisiin niin niille tyypillistä pistävää ja epämiellyttävää makua tässä ei ole. Minulle ei ole vieläkään selvinnyt miten nuo suomalaiset panimot pilaavat oluensa kun se maistuu miltä maistuu?

Suosittelen tätä Alkossa 2,82e / 0,5l maksavaa olutta etenkin suomalaista lageria karttaville, Baltiassa matkustaneille ja muuten vain miedon raikkaista oluista pitäville.

 

This entry was posted in Juoma and tagged , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>