Päiväristeilylle Tallinnaan a.k.a. viinaa virosta?

Koska varsinaisen kesäreissun suunnitelmat on vielä sen verran auki, että paluumatka voi yhtä hyvin olla Ruotsin kuin Viron kautta niin piti tehdä päiväreissu Viroon nyt ennakkoon ja siten varmistaa nestemäiset tuliaiset niin kesän juhlia kuin tulevan syksyn pimeneviä iltoja varten.

Tallinnan satamasta

Tallinnan satamasta

Alun perin tämä oli tarkoitus järjestää yhden yön hotellireissuna, mutta käytännön syistä se lyhentyi lopulta meno/paluumatkaan autolla neljän tunnin pysähdyksellä Tallinnassa. Matkaa varatessa huomasin sellaisen outouden, että matka oli sitä halvempi mitä lyhyempi pysähdys Tallinnan päässä olisi. Eli esim 6 tunnin pysähdys oli muistaakseni pari kymppiä 4 tunnin pysähdystä kalliimpi.

Starin lapsialueelta

Starin lapsialueelta

Meno oli Tallinkin Star-laivalla ja paluu saman yhtiön Superstarilla, nämä kulkevat edestakaisin vain lyhyin pysähdyksin ja ovat muutenkin oikein näppäriä laivoja kun tarkoitus on vain päästä lahden ylitse. Matkakin kestää vain 2h, joten turhaa neppailua ei tarvitse liiemmin harrastaa. Itse käytän aina Tallinkia Helsinki-Tallinna välillä, se on helppo ja siihen on tottunut.

Juomaostokset tuli tällä kertaa tehtyä Tallinkin Pre Orderin kautta. Tilaus onnistui kätevästi kotisohvalla kiireettä ja tuotteet noudettiin satamasta ennen laivaan nousua. Tuossa Pre Orderissa on sekin kätevä puoli, että hintoihin ei lisätä panttia toisin kuin muualta maista ostettaessa. Se kuitenkin tekee salkullekin jo 2,4 euron hintaedun, harva niitä tyhjiä tölkkejä taitaa kuitenkaan Viroon takaisin rahdata.

This entry was posted in Juoma, Risteilyt and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>