Välipäivitystä Rukan matkalta

Edellisen kirjoituksen jälkeen tajusin, että en ole itse asiassa käynyt koskaan talvisaikaan Kuopiota pohjoisempana. Talvesta ja lumesta kyllä tykkään, mutta kylmyydestä en. Senkin takia nyt etelän alkukeväänä oli hyvä aika tulla kokeilemaan pohjoisen talvea. Ja kelit ovatkin olleet näin etelän miehelle sopivat, parin asteen pakkasesta pariin plusasteeseen. Sadetta on tullut jonkin verran, mutta pääosin lumena.

Järeää kelohonkaa lattiasta kattoon

Järeää kelohonkaa lattiasta kattoon

Laskettelu ei oikein ole oma lajini joten minä en ole rinteeseen kavunnut, muut mukana olijat sen sijaan ovat mäessä viihtyneet enemmänkin. Pulkkamäet, lumikenkäilyt, juoksureitit ja koirien kanssa kaikenlainen hangessa leikkiminen on tullut sitäkin tutummaksi.

Mäenlaskua kera koirien

Mäenlaskua kera koirien

Hitaiden lajien jälkeen piti kokeilla myös vauhdin hurmaa joten vuokrasimme vaimon kanssa moottorikelkan neljäksi tunniksi Kuusamon Erä-Safarilta.

Kerta se oli ensimmäinen tämänkin kohdalla, joten ei oikein osannut odottaa mitä tuleman piti. Moottorikelkka on ajamisen kannalta varmaan maailman yksinkertaisin vekotin. Tangosta(?) kiinni, vasemmalla kädellä jarru ja oikealla kaasu – siinäpä se.

Alla aivan uusi kelkka

Alla aivan uusi keikka

Kiersimme Rukan ympäryslenkin molempiin suuntiin ja Kuusamon lenkkiä jonkun matkaa. Reitit oli hyvin merkittyjä, eikä muita kelkkailijoita ollut häiriöksi asti. Osa matkasta oli pomppuista offroadia, mutta mukana oli myös kunnon tasaisia suoria joilla sai päästellä urku auki niin kovaa kuin kelkasta lähti ja oma kantti kesti.

Mökin musiikkihelmiä

Mökin musiikkihelmiä

Täytyy kyllä sanoa, että to-del-la hauskaa! Valtava hymy naamalla koko neljä tuntia ja lopettaa ei olisi millään halunnut. Jos tilaisuus tulee niin kannattaa ehdottomasti mennä kokeilemaan, siinä saa rahalleen hyvää vastinetta vaikka esim kartingin nopeaan pyrähdykseen verrattuna.

Islantilaista hevosvoimaa

Islantilaista hevosvoimaa

Perheen ratsastaja kokeili toisenlaisiakin hevosvoimia kahden tunnin islanninhevosvaelluksen muodossa.  Nurminiemen ratsutilan järjestämä vaellus oli kaikinpuolin oikein onnistunut ja hieno kokemus. Tuonne pitää kuulemma päästä toistekin ja pidemmän vaelluksen merkeissä.

This entry was posted in Suomi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>